Jiří Vašíček, Český med z Licoměřic [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Jiří Vašíček, Český med z Licoměřic

Jan a Jiří Vašíkovi

Biofarma v Licoměřicích odstartovala svoji činnost dědictvím před více než 25 lety. Bratři hospodaří v CHKO Železné hory katastrální území Lipovec a Licoměřice, celkem na 90 ha půdy. Věnují se chovu především masného skotu bez tržní produkce mléka. Chovají netradiční francouzské plemeno skotu Blonde ď Aquitaine, které se v podmínkách Železných hor velmi dobře adaptovalo.

„Jedinečnost masa spočívá v malé protučněnosti s vysokým obsahem nenahraditelných prvků a sloučenin, které náš organismus potřebuje. Maso má vysoký obsah železa, velké množství vitamínů skupiny B důležitých nejen pro správnou funkci mozku. Je téměř jediným zdrojem využitelného zinku, bez něhož náš imunitní systém nefunguje. Produkované maso má typickou výraznou chuť, není třeba používat dochucovadla.“ Rádi vysvětlují bratři svým zákazníkům.

Více než polovinu života prožijí zvířata na pastvinách a loukách v CHKO Železné hory. Od jara do podzimu je můžete sledovat přímo z turistických tras a cyklotras malebného podhůří našich hor.

V roce 2012 na produkované hovězí maso získali certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt. Maso nedodávají žádnému řetězci, ale jde formou prodeje ze dvora po předchozí domluvě přímo koncovému zákazníku.

Biofarma se věnuje chovu včel, proto může zákazník z produkce farmy koupit přímo ze dvora med a medovinu. Farma je zapojena do GURMÁNSKÉ STEZKY a podporuje lokální ekonomiku regionu. Návštěvu je nutné domluvit předem.

Ve spolupráci s CHKO dobrovolně zařadili výsev původních druhů bylin na obhospodařované plochy. Nehnojí chemickými hnojivy, ale pouze hnojem nebo kompostem. Mají v provozu vlastní kompostárnu.

Kontakt

Jiří Vašíček
Licoměřice 20 • 538 43 Třemošnice
tel.: 724 505 217
licomerickymed@seznam.cz

Dostupnost produktů v měsícíchGurmánská stezkaMobilProdej ze dvora

skot
skot

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 18.10.2022 v 14:32 hodin