Přijďte na Kuňkání pod Kuňkou

Ježibaba z Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve nejširší veřejnost ve státní svátek 17. listopadu 2017 od 9 do 16.30 hodin k návštěvě Muzea perníku s tradičním Kuňkáním.

Je to neformální setkání trampů, řezbářů a muzikantů, které zahájí Vánoce v Perníkové chaloupce, jež se oblékne do sváteční vánoční výzdoby. Tradiční vůni perníku doplní řada různě nazdobených vánočních stromečků a dekorací, přičemž vybíráme netradiční ozdoby ze slámy, papíru, provázků, nití, ovoce, lineckého pečiva a perníčků. Ozdoby, z nichž návštěvníka osloví zručnost a laskavá duše jejich tvůrců. V kamnech Perníkářské dílny Ježibaby hoří a praská dřevo, Medovému ráji dominuje betlém z perníku. Pro děti je zvlášť atraktivní Ježíškovo nebe (kde mohou zanechat Ježíškovi dopis s vánočním přáním) a ohnivé peklo pod Perníkovou chaloupkou pro všechny, co jako Jeníček a Mařenka "kradou jako straky"...

Kuňkání po Kuňkou

Na "Kuňkání pod Kuňkou" se sejdou kamarádi z různých koutů republiky, kteří před návštěvníky Perníkové chaloupky spontánně podle své nálady předvedou své řezbářské umění, a to i motorovou pilou, v příjemné pohodě si popovídají a zazpívají spolu se známými trampskými a folkovými kapelami (Půl-Ka, Carramba,...?) nebo se sólovými muzikanty. Přitom slovo “kuňkání” má v Perníkovém hejtmanství mnoho významů a může označovat cokoliv, například zazpívat si, napít se dobrého piva či ponořit se do dobrého jídla...

Budete moci ochutnat místní gastronomickou specialitu s označením Pečení holubi, zájemci o netradiční vánoční dárek si budou moci v Realitní kanceláři perníkových nemovitostí zakoupit perníkovou chaloupku včetně pozemku, čísla popisného a Výpisu z katastru perníkových nemovitostí. Je ideální třeba pro novomanžele ("ať mají kde bydlet"). Pro opravdové a prozíravé "investory" doporučujeme Pardubické zlato a Zlato z Pardubic od Krále perníku.

O občerstvení se postarají Otesánkova mlsárna a provozovna "U všech čertů - útulna a občerstvovna".

Medové zážitky z Perníkové chaloupky potěší všechny vaše smysly: zrak, sluch, hmat, čich i chuť.

Koná se uvnitř budovy za každého počasí, řezbáři motorovými pilami budou své umění předvádět před areálem. Automobily doporučujeme zaparkovat pod hradem Kunětická hora.

(šm)

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka