Ohlédnutí za Novoměstkým adventem

Poprvé v adventním čase měli Pražané i návštěvníci hlavního města možnost vidět ucelenou prezentaci výrobců s regionálním značkami. Adventní trhy se na Novoměstské radnici konaly už popáté, letošní novinkou byl nejen nový termín - první adventní víkend - ale také propojení hraček s certifikovanými regionálními výrobky a francouzskými specialitami.

Certifikovaným regionálním výrobcům patřil Velký sál v prvním patře radnice. Ještě před ním návštěvníky vítaly tradiční jihočeské dekorativní perníčky Julie Chadimové, dále byly k vidění:

Mamma Tea – Beskydy
Keramika MAGO – Český ráj
Hračky Noe – Haná
DRsné jesenické šperky a plastiky – Ing. Dana Rygarová - Jeseníky
Mošty a kosher ovocné pálenky – Zelená Bohdaneč - Kutnohorsko
Produkty z ekofarmy – Ekofarma Štágl - Lužické hory
Korálkové šperky - Markéta Berounská - Polabí
Pocket Design - originální ruční textilní tvorba - Mgr. Pavla Kordíková - Polabí
M-knoflíčky – Polabí
"Létající kameny" a výrobky z opuky – Ateliér Eiwan - Poohří
Českokrumlovský karamel od Vaška – Karamelový sen - Šumava
Krasavi - keramické šperky – Šárka Krámská - Toulava
Med jako dárek – Farma FIkar - Vysočina
Šperky z fima – Ing. Dana Podskalníková - Zápraží
Na dvorku návštěvníky příjemně naladily francouzské speciality, v Mázhauzu probíhal doprovodný program nejen pro děti a vánoční dílny a dvé místo si našly i dřevěné hračky nebo obří kolejiště řízené počítačem.

Velkému zájmu se těšil infopoint s tiskovými materiály Asociace regionálních značek, kde se mimo jiné prezentovaly i výstupy projektu Bohatství našich regionů a kampaň #jistsrozumem.cz

Fotogalerie ke stažení zde.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Z KALENDÁŘE AKCÍ:

Zveřejněno 04.12.2017 v 08:35 hodin

Červenec v Železnohorském regionu
A máme tu prázdniny! Možná jste si nenaplánovali dovolenou hned na první prázdninový měsíc. K regeneraci sil lidé využívají i prodloužené víkendy. Máme pro Vás nabídku na jednodenní výlet do přírody, který se dá zvládnou s rodinou pěšky i na kole. Na ... [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 27.06.2018]

O víkendu na Medobraní u Perníkové chaloupky
Srdečně zveme do Království perníku pod hradem Kunětická hora u Pardubic na tradiční Medobraní o víkendu 30. 6. a 1. 7. 2018. [celý text] [Perníková chaloupka, zveřejněno 26.06.2018]

NIDV Pardubice: Strategické řízení a plánování ve ...
NIDV Vás zve na vzdělávací program pro širší vedení škol: Strategické řízení a plánování ve školách, termín konání: 9.10.2018 – 11.6.2019, 9.00-13.30 h., úterky, místo konání: NIDV Pardubice, Za Pasáží 657. [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 25.06.2018]

Vědecko-technický jarmark
Univerzita Pardubice Vás zve dne 14.6. od 9:00 do 17:00 na Vědecko-technický Jarmark, který se bude konat na Pernštýnském náměstí. Bližší informace naleznete v přiloženém letáku. [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 12.06.2018]

Muzeum autíček v Rokytně zahájilo sezónu