MAP ORP Pardubice: vzdělávací aktivity na leden

Realizační tým projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000121 si Vás dovoluje pozvat na tyto vzdělávací aktivity:

Praktické dílny a výměna zkušeností

Kurz je určen pro pedagogy ZŠ.
Téma: "odkazy - webové stránky použitelné při výuce"
Termín: 9. ledna 2018 od 15:00 do 17:00 hodin
Místo konání: Ekocentrum PALETA, Štolbova 2874, Pardubice
Lektor: Mgr. Jiří Hruška
Anotace: Ve světě vzdělávání jsou volně dostupné materiály hodně oblíbené. Přestože samozřejmě mezi nimi je množství méně kvalitních, najde se i mnoho vysloveně užitečných věcí. Vývoj je ovšem tak rychlý, že je obtížné ho sledovat. Proto jsou podobné přehledy poskytující informace o vlastnostech použitelných webů velmi důležité a dovolují učitelům udržet se na špici vývoje.

Termíny dalšího kurzu: 6. 2. 2018

Pokud Vás zaujala nabídka semináře, prosíme o potvrzení účasti na e-mail: map.orp.pardubice@seznam.cz

Den s vědou

Seminář je určen pro pedagogy ZŠ
Termín: 22. ledna 2018 od 8:00 do 14:00 hodin
Místo konání: Základní škola Štefánikova, Pardubice
Lektoři: Ing. Patrik Pařík, Ph.D., Ing. Petr Bělina, Ph.D.
Anotace: Praktická ukázka pokusů. Jak zaujmout studenty a zapojit do výuky? (Oxidačně redukční vlastnosti, Duch v lahvi, Jak tuhne malta, Chemická zahrádka, Krvácení bez krve a další pokusy). Lektoři nejdříve poučí o bezpečnosti práce zajímavou prezentací a dále probíhá praktický ukázka pokusů. Pedagog si odnese materiály k jednotlivých pokusům.

Čtenářská gramotnost - představení webového portálu Lovci perel aneb potopme se do hlubin příběhů

Workshop je určen pro pedagogické pracovníky 1. a 2. stupně ZŠ.
Termín konání: 30. ledna 2018 od 13:00 do 19:00 hodin
Místo konání: Krajská knihovna v Pardubicích
Lektoři: Mgr. Jitka Kyclová, Daniel Krejčí
Anotace: Čtenářská hra: Lovci perel aneb potopme se do hlubin příběhů
Máte dojem, že vaše žáky baví číst, jen byste si přáli, aby četli více knih? Nebo se vám zdá, že je čtení příliš nezajímá a raději se věnují počítačovým hrám? Chcete získat nástroj, který vaše žáky bude přirozeně motivovat ke čtení?
Pokud alespoň na jednu z těchto otázek odpovíte ano – přijďte na workshop, kde vás zasvětíme do pravidel, předáme veškeré informace a dobré zkušenosti ze škol a knihoven. Pro ty, které hru už využívají ve svých třídách, máme skvělou novinku – je hotový webový portál Lovci perel! Dozvíte se, jaké výhody vám přinese při aplikaci hry ve třídě. Vzájemná výměna zkušeností a příjemné setkání se všemi, kteří věří stejně jako my, že čtení děti baví, jen je potřeba vědět jak na ně.
Občerstvení, knihy – novinky z roku 2015/2016 pro každý ročník k nahlédnutí, prohlídka dětského oddělení.

Všechny výše uvedené vzdělávací aktivity jsou pro účastníky zdarma, náklady jsou hrazené z rozpočtu projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Region Kunětické hory
Zveřejněno 21.12.2017 v 11:56 hodin