Pozvánka na Probuzení Ježibaby ze zimního spánku

Muzeum perníku ® v Perníkové chaloupce pod Kunětickou horou u Pardubic zahájí v sobotu 3. 3. 2018 svoji jubilejní 15. sezónu, a to novým projektem! Stává se komunitním, a tak nejširší veřejnost nově dostává možnost osobně se podílet na jeho obsahu v režii spolkové samosprávy KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.

Představení otevírá „železná opona“ s pohádkovou celnicí na hranicích Království perníku ®. Zakoupením anonymního vstupního víza získáte právo aktivně se zúčastnit klubového zážitkového programu v roli, kterou si vyberete a na kterou jako bonus dostanete přiměřené životní dávky Království perníku (DKP) k vašemu užitku. Jejich hodnotu pak budete moci vyžebrat, vyprosit, objednat anebo poručit za spotřební rekvizity (jídlo, pití, perníky, upomínkové předměty a různé aktivity...).

Paní Ježibaba s koštětem

Ježibaba sice před Vánoci ulehla k zimnímu spánku v Perníkové chaloupce bez účasti veřejnosti, v sobotu 3. března 2018 v 10.00 hodin ji budete moci probudit! V tento slavný den paní Ježibaba oslaví své 15. úřední narozeniny. Kdy se ale narodila doopravdy, nikdo s určitostí neví. Podle délky vousů a jiných příznaků lze usuzovat, že je jí již více než 750 let.

Každý vzdělaný člověk ví, že Ježibaba z Perníkové chaloupky děti nejí. To je jenom pomluva, že chtěla sníst Jeníčka a Mařenku! Bránila jen svůj majetek a oheň v peci zapálila dle pradávného moudra: „Kdo lže a krade, do pekla se hrabe! Ohnivou cestou, skrz rozpálenou pec...“

Probuzení Ježibaby ze zimního spánku v roce 2011

Ježibaba má ráda prasečí, a tak pro ni i pro příchozí gratulanty KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s., připravuje VEPŘOVÉ HODY v útulně U všech čertů. Uvidíte (pokud se řezník nezalekne prasete), jak se z veterinárně zkontrolovaného vepřového masa dělají jitrnice, ovárek, gulášek, prejt, tlačenka,... A budete moci ochutnat, ovšem pouze dokud nebude toto omezené množství čerstvě uvařených produktů spotřebováno!

Muzeum perníku ® svoji jubilejní 15. sezónu zahájí vesele... Přijďte se přesvědčit! Uvidíte stovky krásných perníků, mistrovsky zdobených i vytlačovaných do dřevěných forem. Paní Ježibaba dětem i dospělým bude předvádět své mistrovské umění. Dostane dort a určitě bude ráda, pokud ji přijdete i vy k narozeninám osobně pogratulovat!

Království perníku ® nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, který je ohlášen (a v němž si účast můžete rezervovat) na www.kralovstvi.cz

(šm)

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka