Devátá certifikační komise Kraje Pernštejnů přivítala další dva nové výrobce

5.3.2018 zasedla 9. certifikační komise Kraje Pernštejnů, která tentokrát hodnotila dva nové výrobky a zároveň schvalovala dalších pět recertifikací.

K jednacímu stolu v příjemné atmosféře zasedli opět zástupci místních akčních skupin z Regionu Kunětické hory, Bohdanečska a Holicka, dále Asociace regionálních značek a Krajského úřadu Pardubického kraje.

Prvním novým žadatelem byla paní Milatová prezentující obchodní značku SyrMil, která se zabývá výrobou korbáčků, pařených a nakládaných sýrů. Nutno podotknout, že prezentace to byla velmi poutavá, voňavá a chutná. Druhým certifikovaným se stal pan Jan Sochor z Dolan, který se věnuje již po léta chovu hus. Jedná se o malochov a pan Sochor si zakládá na tradičním způsobu výkrmu, aby maso jeho hus mělo jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Oba dva výrobci splnili podmínky kladené certifikační komisí a všichni se můžeme těšit na blízkou spolupráci.

Součástí jednání certifikační komise bylo i schvalování pokračování pěti dalších výrobců, kteří o něj projevili zájem. Těmi byli pan inženýr Novák z Uherska se svými pekařskými výrobky a společnost Pardubický perník Janoš. Dále pak pan Václavík z Dolan, který je známým pěstitelem hub. Čtvrtým se stal pan Houda z Přelovic, který obhospodařuje jahodové plantáže, a poslední žádost o prodloužení certifikátu podalo Rybniční hospodářství z Lázní Bohdaneč. I tito všichni obhájili a my všem sedmi žadatelům gratulujeme!

DALŠÍ INFORMACE: MAS Region Kunětické hory
Zveřejněno 13.03.2018 v 12:36 hodin

Vánoční turnaj v mariáši
Přijměte naše pozvání na turnaj v Mariaši, který se opět po roce bude konat v Časech. [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 13.12.2018]

VYSAĎME STROMY V KRAJINĚ
V současné době máte jedinečnou možnost vysadit stromy a podpořit obnovu krajiny našeho regionu! [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 12.12.2018]

Pracovní nabídka MAS ŽR
MAS ŽR hledá do svého týmu kolegu na pozici Administrativního pracovníka pro Šablony I a II.- Pokud máte zájem ozvěte se na Pisar@seznam.cz [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 11.12.2018]

MAS RKH: 2. změna vyhlášené výzvy č. 6 OPZ
Ke dni 10.12.2018 byly provedeny změny u 6.výzva MAS Region Kunětické hory-OPZ-Zaměstnanost-II z Operačního programu Zaměstnanost. Tato výzva je vyhlášena na základě Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro programové období 2014-2020 MAS Re ... [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 10.12.2018]

Prosinec v Železných horách
prosinci slunce občas prosvitne mezi mraky. I takto mohl vzniknout název tohoto měsíce. Zůstaneme u světla a v pozvánce měsíce prosince se chceme zmínit o jednom novodobějším předvánočním zvyku, Betlémském světle. Na další výlety a akce se nechte ins ... [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 28.11.2018]

Kam 17. listopadu? Na Kuňkání pod Kuňkou!
Ježibaba z Perníkové chaloupky pod hradem Kunětická hora u Pardubic zve všechny zájemce o komunitní zážitkové programy k návštěvě Království perníku ve státní svátek 17. listopadu 2018 od 10 do 16 hodin. [celý text] [Perníková chaloupka, zveřejněno 13.11.2018]

ŽELEZNÉ HORY se prezentovaly na odborném Beer Fe ...
Dne 23.10.2018 na půdě Vysoké školy hotelové v Praze 8, pod vedením studentského senátu proběhla akce Oktoberfest. Tato akce zahrnovala pivní degustaci 6-ti vybraných menších pivovarů z České republiky. [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 05.11.2018]

Listopad v Železných horách