Pozvánka na Svatováclavskou tlačenici perníku

Hledáte originální výlet pro děti i pro dospělé za hranice všedních dnů? Můžete navštívit KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU ® pod hradem Kunětická hora u Pardubic ve státní svátek svatého Václava 28. září 2018, kdy Muzeum perníku v Perníkové chaloupce představí výsledky svého čtrnáctiletého historického výzkumu i sbírkové a dokumentační činnosti.

Představení otevírá „železná opona“ s pohádkovou Celnicí na hranicích Království perníku ®. Pokud ještě nejste "domorodcem" s Cestovním pasem Království perníku, zakoupením anonymního vstupního víza pro "cizince" získáte právo aktivně se zúčastnit klubového zážitkového programu v roli, kterou si vyberete a na kterou jako bonus dostanete přiměřené životní dávky Království perníku (DKP), které lze jednoduše přirovnat ke stravenkám, k poukázkám, k důchodu nebo ke královské měně či penězům v aktuálním kurzu 1 DKP = 5 CZK. Jejich hodnotu pak budete moci vyžebrat, vyprosit, objednat anebo poručit za spotřební rekvizity (jídlo, pití, perníky, upomínkové předměty a různé aktivity...).

Celnice

Zatímco některé aktivity jsou určeny všem účastníkům zážitkového programu, pouze cizinci a domorodci v rolích Jeníčka nebo Mařenky mohou navštívit paní Ježibabu v Perníkové chaloupce, která předvádí, jak se perníky pekly tradičním způsobem od středověku do 19. století, a u které si mohou vyprosit speciální perníček s přidanou hodnotou medových zážitků.

Tlačenice perníku

Při Svatováclavské tlačenici perníku si také každý bude moci staré řemeslo vyzkoušet: vytlačit, vykrojit a upéci staročeský perníček - třeba právě ten s motivem českého krále.

Místní gastronomickou specialitou v Království perníku jsou Pečení holubi ®, které do úst nejlépe létají v Otesánkově mlsárně, kde obsluhuje (a před vlkem se schovává) Červená Karkulka. Opravdu prozíravým investorům doporučujeme v Realitní kanceláři perníkových nemovitostí poručit si originální perníkovou chaloupku včetně pozemku, čísla popisného a Výpisu z katastru perníkových nemovitostí, anebo zvláště oceňované Pardubické zlato ® a perníčky od Krále perníku ®.

Přijďte, těšíme se na vás za každého počasí. Program Tlačenice perníku může být venku i uvnitř budovy Perníkové chaloupky.

Království perníku ® nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, který je ohlášen (a v němž si účast můžete rezervovat) na www.kralovstvi.cz

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka
Zveřejněno 21.09.2018 v 15:10 hodin