Velikonoce s Bílým perníkem

Na Velikonoce navštivte KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU ® na soukromých pozemcích pod hradem Kunětická hora u Pardubic. Zakoupením vstupního víza získáte právo zúčastnit se klubového zážitkového programu v roli, kterou si vyberete a na kterou jako bonus dostanete přiměřené životní dávky, které lze jednoduše přirovnat ke stravenkám.

O velikonočním víkendu (SO a NE) si účastníci zážitkového programu budou moci prohlédnout a poručit BÍLÝ PERNÍK®, jenž je světovým unikátem a který se poprvé prodával o Bílé sobotě 2009 v Perníkové chaloupce. Jedná se o kombinaci dvou tradičních perníkářských postupů. Základní tvar perníku se vyrobí z dřevěné formy a potom se perník ještě navíc zdobí bílou cukrovou polevou. Na Bílý perník je zapotřebí speciálních dřevěných forem, kde je ponechán prostor na závěrečné zdobení. Formy na Bílý perník vyřezává Aleš Vostřez, ten také základní tvary Bílého perníku peče, a cukrovou polevou je potom zdobí perníkářka Dana Holmanová. Pod jejíma šikovnýma rukama dostává Bílý perník svoji krásnou podobu. V roce 2011 Bílý perník slavil velké úspěchy ve slovinské Radovljici při prvním summitu evropských muzeí perníku, neboť ve 21. století kombinuje tradiční metodu vytlačování do forem, rozšířenou po celé Evropě do konce 19. století, se zdobením cukrovou polevou, jež je produktem 20.století a v němž lze již sledovat národní specifika.

Bílý perník

Bílé perníky nebudou samozřejmě jedinou atrakcí. Zájemci uvidí v sobotu i v neděli, jak Ježibaba peče perníky. Realitní kancelář perníkových nemovitostí ® nabídne atraktivní chaloupky z pardubického perníku včetně čísla popisného a výpisu z Katastru perníkových nemovitostí ®. Je to ideální dárek třeba pro novomanžele ("ať mají kde bydlet"). Opravdovým a prozíravým "investorům" doporučujeme "nakoupit" Pardubické zlato a Zlato z Pardubic od Krále perníku.

O velikonoční hodování a koledování se postarají U všech čertů - útulna a občerstvovna. Místní gastronomickou specialitou, kterou osobně připravuje Červená Karkulka, jsou Pečení holubi!

Také na Velikonoční pondělí bude Království perníku ® otevřeno pro všechny zájemce o zážitkové programy. Přijďte, těšíme se na Vás!

Království perníku ® nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, který je ohlášen (a v němž si účast můžete rezervovat) na www.kralovstvi.cz

(šm)

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka