Červenec v Železnohorském regionu

máme tu prázdniny! I ty budou z důvodu koronaviru jiné než obvykle. Spousty rodin dá letos přednost domácí dovolené. Na toulkách po Železnohorském regionu můžete natrefi t na informační domek tzv. infopoint. Na možné výlety a akce se nechte inspirovat kulturním kalendářem na webových stránkách MAS Železnohorský region.

OTEVŘENÁ KRAJINA

Železnohorský region se rozkládá od toku řeky Labe po hřeben Železných hor na území šesti svazků obcí. Částečně se prolíná s CHKO Železné hory a Národním geoparkem Železné hory.
Vedle tradičních zajímavostí budete míjet v každé obci upravené návsi, odpočinkové lokality, obnovené sady či využívat fit a herní prvky.

Členitá krajina podhůří a Železných hor je jako stvořena pro vznik naučných a vlastivědných stezek. Můžete využívat místní služby a lokální zdroje pod značkou ŽELEZNÉ HORY regionální produkt. Detailní informace najdete na webu či v každém informačním centru.

Infopointy jsou dalším článkem celkového informačního systému regionu. Jedná se v podstatě o plně funkční infocentrum ve volné krajině při hlavních turistických stezkách. Je zde možnost odpočinku, osvěžení z vlastních zdrojů, úkrytu před nepřízní počasí, načerpání informací jak ze statických mapových podkladů, tak z interaktivních dle odkazů QR kódů. Inspirativní fotografie přírodních lokalit vás budou motivovat k dalším aktivitám v krajině. Železnohorský region má na svém území z dřívějšího období šest infopointů.

MAS Železnohorský region a Chrudimsko připravily letos v rámci projektu „Otevřená krajina“ instalaci deseti infopointů, neboli dřevěných odpočinkových altánů, které jsou rozmístěny podél turistických tras a cyklotras. Nové altány vznikly v lokalitách: Mikulovice, Ronov nad Doubravou-Mladotice, Klešice, Lipoltice, Bukovina u Přelouče, Turkovice, Žumberk, Svídnice, Slatiňany a Chrudim-Topol.

Věříme, že infopointy vám poskytnou přístřeší na vašich toulkách regionem. Krásné léto přeje MAS Železnohorský region.

Kalendář akcí na měsíc červenec ke stažení zde.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Z KALENDÁŘE AKCÍ: