Setkání Jeníčků a Mařenek u Perníkové chaloupky

Tradiční Setkání Jeníčků a Mařenek u Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou u Pardubic se uskuteční ve státní svátek 8. května 2022 od 10 do 16 hodin.

Jan Honza Lušovský

Letos v komorním duchu s jedním hlavním hostem, kterým bude celebrita Jan Honza Lušovský - vynikající kreslíř humorista, ilustrátor, bavič a emeritní učitel stolničení.

Setkání Jeníčků a Mařenek 2010
Jan Honza Lušovský
Všem nositelům jmen Jan a Marie, kteří se do 22. hodiny 7. 5. 2022 zaregistrují na http://www.pernikova-chaloupka.cz/adresar/registrace.phtml?id=1&frm_pozn=setkani_2022-05-08, bude ZDARMA vydán Cestovní pas Království perníku®, který potvrzuje, že jeho držitel se stal řádným členem KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s. (tzv. "domorodcem") a že je pod jeho ochranou. Domorodec je oprávněn vracet se na území Království perníku® přes Celnici (v jejích úředních hodinách), avšak nemusí platit vstupní víza jako tzv. "cizinci" (anonymní členové spolku). Platí pouze dobrovolné členské příspěvky (tzv. úplatky) k úhradě spotřebních rekvizit, které při komunitním zážitkovém programu ve své roli vypije, sní a spotřebuje. Navíc budou domorodcům do Cestovního pasu Království perníku® nalepována a orazítkována vstupní víza do některých zahraničních destinací, a to za těch nejvýhodnějších podmínek.
Zatímco některé aktivity, perníkářská dílna (po celý den) a show Jana Honzy Lušovského (v 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 a v 15:30 hodin) jsou určeny všem účastníkům komunitního programu, pouze cizinci a domorodci Království perníku v rolích Jeníčka nebo Mařenky mohou navštívit paní Ježibabu v Perníkové chaloupce, která předvádí, jak se perníky pekly tradičním způsobem od středověku do 19. století, a u které si mohou vyprosit speciální perníček s přidanou hodnotou medových zážitků.
Ježibaba
Ježibaba s koštětem
Království perníku®, jež se nachází v moři zeleně pod hradem Kunětická hora u Pardubic, nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, který je ohlášen (a v němž si účast můžete rezervovat) na http://www.pernikova-chaloupka.cz/program/rezervace_k2.phtml
Těšíme se na vás.