Hradec Králové

V příjemných prostorách Informačního centra na Gočárově třídě 1225 si může návštěvník v malé výstavní síni prohlédnout zajímavé výstavy, jejichž dramaturgie je celoročně připravovaná se Střediskem amatérské kultury Ipmuls a vhodně doplňuje i stěžejní kulturní akce v Hradci králové - jako je např. mezinárodní festival Jazz Goes to Town.
Mnozí lidé se ale vydávají do informačního centra s cílem zakoupit si vstupenky na kulturní a společenské akce pořádané v Hradci Králové, případně využít i nabídky jet se podívat do divadla či na koncert do jiných měst České republiky v rámci sítě Ticketpro.
Informační centrum působí i jako místo prvního kontaktu turisty přijíždějícího do města, kde se mu dostane vstupní informace nejen o městě jako takovém, o jeho pamětihodnostech, atraktivních místech, které by neměl opomenout při procházkách, ale také nabídka ubytování a stravování v různých cenových relacích, tipy na výlet po městě a nejbližším okolí.
Kdo si zakoupí kulturní měsíčník Géčko, bude mít před sebou kompletní nabídku akcí, které v daném měsíci v Hradci Králové budou lákat k návštěvě. Vše je doplněno i prodejem širokého spektra map, autoatlasů, videokazet, pohlednic.

Platnost obrázku vypršela.

V informačním centru si návštěvníci mohou zakoupit celou řadu užitečných brožurek, ale nejen to - získají zde i množství potřebných informací.
Dobrou zprávou pro všechny, kdo se do našeho města chystají - na pultech se objevil nový titul "Hradec Králové" - Průvodce městem a jeho okolím, který je doplněn mapou města a kompletním přehledem ubytovacích, stravovacích zařízení, nejdůležitějších institucí a služeb včetně telefonních čísel městských i měst okresu Hradec Králové.
Milovníci cyklistických výletů jistě přivítají několik druhů cyklomap, ten, kdo si chce zajet někam dál od města, může použít i služeb firmy, která zajistí vypůjčení osobního vozidla. A k tomu všemu jsou k dispozici dálniční známky pro Českou a slovenskou republiku i blízké
V neposlední řadě najdeme u turistovi, který nechce jet na kole ani osobním vozem, vhodné spojení autobusy nebo vlakem.
Novým doplňkem v nabídce je možnost zakoupení telefonních karet. A komu se u nás ve městě zalíbí, jistě si bude chtít odvézt alespoň malý suvenýr v podobě trička s hradeckým motivem, tužku, hrníček nebo kšiltovku, případně krásnou obrazovou publikaci. Navíc to může být i vhodný dárek pro přátele do zahraniční, kteří mají na naše město krásné vzpomínky.
Přijďte se k nám do informačního centra podívat: Jste vítáni.
Najdete nás od pondělí do pátku mezi 8.-až 18.00 hodin. Nebo si zavolejte či zafaxujte na telefonní a faxové číslo 049/5534482 nebo 049/5534485 anebo pošlete e-mail na adresu
A ten, kdo bude raději hledat na internetu, nechť si nalezne naše stránky www.ic-hk.cz a prokliknutím na www. hka.cz najde kompletní aktuální kulturní nabídku ve městě.

Daniela Manďáková