Přelouč - Žákovský turnaj v kopané klepe na dveře

V pořadí již 45. ročník žákovského turnaje s mezinárodní účastí je již připraven a tak šestnáct účastníků, mezi kterými nebudou chybět ani lonští medailisté Ostrava, Sparta a Mladá Boleslav a čtyři družstva ze Slovenka - Piešťany, Košice, Prešov a Bardejov, mohou na dvou hřištích v termínu 3. - 6. července (úterý - pátek) rozjet seriál 56 utkání.
Všechna družstva jako tradičně obdrží ceny za umístění, první tři pak zlaté, stříbrné a bronzové medaile, vítěz putovní pohár města Přelouče a vítěz soutěže slušnosti putovní pohár KOOPERATIVY a. s. Východní Čechy budou na turnaji reprezentovat FK Pardubice a domácí FK Přelouč.
V Přelouči se dosavadních 44 ročníků zúčastnilo celkem 137 družstev z celé republiky i ze zahraničí. Ve všech ročnících startoval domácí FK, dále Slavia 38x , Lokomotiva Košice 26x, Bohemians 28x, Hradec Králové 27x, České Budějovice 26x, Žilina 24x, Sparta, Viktoria Plzeň, Brno a Aritma Praha 20x.
Vystoupit na stupínek nejvyšší se podařilo zatím 5x Spartě, Slovanu Bratislava a Baníku Ostrava. 3x zvítězili Žilina a Inter Bratislava a 2x Slavia, České Budějovice, Hradec Králové, Dukla Praha a Frýdek Místek.
Podle počtu získaných medailí je pořadí následující: 1. Slavia - 16 ( 2 zlaté, 8 stříbrných a 6 bronzových), 2. Sparta - 10 (5, 4, 1), 3. Slovan Bratislava - 10 (5, 2, 3), 4. Hradec Králové 10 (2, 4, 4), 5. Baník Ostrava - 8 (5, 1, 2), 6. Bohemians - 7 (1, 5, 1). Celkem si z Přelouče odvezlo medaile různé hodnoty čtyřicet šest oddílů.

Informační centrum Přelouče se na tomto turnaji organizačně podílí a poskytne zájemcům i podrobnějsí informace na adrese:

Petr Vosáhlo
28. října 1525