Dříteč

Obec je připomínána před rokem 1226 jako zboží kláštera Opatovického. Dřítečský kostel sv. Petra a Pavla pochází z roku 1336. Na pravé straně kostela se nachází deska Václava Veverky (1790 až 1849), který je zde pochován, a který se svým bratrancem Františkem Veverkou vynalezl ruchadlo. V obci jsou poskytovány základní služby občanům, je zde také mateřská a základní škola. Velká péče je věnována sportovnímu vyžití a volnočasovým aktivitám. Byl dobudován sportovní areál, vč. klubového zázemí. Sportovní vyžití a služby v obci lze kombinovat s nabídkou mezinárodního golfového areálu Golf Resort Kunětická hora, který leží v bezprostřední blízkosti obce.

Dříteč 116
533 05 Dříteč
Jozef Petrenec, starosta
tel.: 606660233